İş FikirləriBiznes QurmaqSahibkarlıq

Burger Salonu Açmaq, Maliyyəti və Qazancı

Düşünürəm ki, son vaxtlar burger salonu sayının artması diqqətinizi çəkib. Hamburger mədəniyyətinə alışdıqca bu dadlı burgerlər cəmiyyətimiz tərəfindən sevildi. Bu fürsəti görmək və burger mağazası açmaq istəyirsinizsə, doğru qərar verdiyinizə əmin ola bilərsiniz. Təbii ki, düzgün addımlar atmaq şərti ilə. Çünki bu sektorda böyük oyunçular artmağa başladı. Butik burger dükanı ilə uğurlu olmaq üçün dad, xidmət kimi bəzi aspektlərdə fərqinizi göstərməlisiniz. İndi mən sizə burger mağazasının açılmasının dəyəri, mənfəəti, mənfəət marjası və lazımi sənədlər haqqında bütün təfərrüatları verəcəyəm.

Hamburger dedikdə ağıla MC Donalds və Burger King gəlir. Çünki Azərbyacan bazarına ilk girən onlar olub. Amerikada bu cür burger məhsullarından çox butik kimi hazırlanan hamburgerlər diqqət çəkir. Yəni 200 qram burger, çedar pendiri, xüsusi sous və s. materialları olan məhsullar. Dadı baxımından yaxşı olan bu burger məhsulları ölkəmizdə də çox məşhurdur.

Deyə bilərsiniz ki, mən hamburger mağazası açmaq istəyirəm, amma burger necə edəcəyimi bilmirəm. Əslində bu, böyük üstünlükdür. Bilirsinizsə, bazarda digər şirkətlərdən fərqlənmək mümkün deyil. Bu biznesdə öz brendini yaradan sahibkar həmişə qalib gəlir. Bilirəm ki, uğurlu Burger brendinin sahibi evinə çörək sobası alıb 1 ay çörək bişirməyə çalışıb. Bundan başqa, bilirəm ki, o, 2 ay sınaq müxtəlif burger dadları hazırlayıb. Nəticə sənayedə adının tanınması ilə nəticələndi.

Butik Burger Salonu Açmaq

burger salonu açmaq, maliyyəti,qazancı

Bu sektorda necə davranacağınız, ortaya qoyacağınız kapitalın miqdarını müəyyən edəcək. 5 milyonmanat sərmayə ilə belə açılan burger salonunu görmək mümkündür. Təbii ki, ilkin mərhələdə belə bir sərmayə qoymağa ehtiyac yoxdur.

Hətta xaricdə 20 m² sahədə açılan burgerlərin belə bizneslə məşğul olduğunun şahidi ola bilərsiniz. Buna görə də, biznesin ölçüsünə və xərclənən kapitala çoxda diqqət etməyin. Bu sektorda fərqinizi göstərmək üçün ləzzət seçiminə diqqət etməlisiniz. Dadda müvəffəqiyyətli olmaq üçün sınaq və səhv metodundan istifadə edin. Bütün yerli və xarici videoları onlayn izləyin. Ağla gələn burger hazırlamaq və təqdimat üslublarını qeyd edin.

Burger çörəyinin içərisində; Çedar pendiri, çili bibəri, qırmızı soğan, göyərti, turşu, ədviyyatlı kartof qızartması, karamelize soğan, göbələk kimi ləzzətli məhsullar əlavə edilir. Bu variantları artırmaq mümkündür. Yemək saytlarına daxil olun və bütün burger salonlarının menyularını nəzərdən keçirin. Hər bir restoran çörəyə nə qoyduğu barədə ətraflı məlumat verirlər. Təbii ki, müştəri rəyləri də var. Bu yazıları və şərhləri nəzərə alaraq ləzzətlər yaratmağa başlayın. Əmin olun, burger salonu açmaq sizə uğur gətirəcək.

Burger çörəyinin içində nə olacağı haqda məlumat verdim. Ətə gəlincə, seçim sizindir. Ayrı-ayrı dana hissələrindən, məsələn, qabırğa, mal əti filesi, döş, qol istifadə etməlisiniz. Bu mal əti hissələrinin dadı eyni deyil. Təbii ki, quyruq yağı da istifadə etməlisiniz. Bütün bu variantları evdə 1 ay ərzində sınamaq sizə baha başa gələ bilər. Ancaq yaxşı zövqünüz varsa, uğur qazanacağınıza əmin ola bilərsiniz.

Bəs burger franchise almaq haqqında nə demək olar? Seçim hələ sizindir. Brend olmaq istəyirsinizsə, özünüz sıfırdan mağaza açmalısınız. Xeyr, hazır olan bir dadın dilerliyini almaq istədiyinizi söyləyə bilərsiniz. Bunun üçün diler xidməti göstərən şirkətlər kateqoriyası vasitəsilə sizə lazım olan şirkət məlumatlarını sadaladım. Ancaq unutmayın ki, françayzinq əldə etmək həm yüksək xərclər, həm də aşağı mənfəət marjası deməkdir.

Burger Salonu Necə Açılır?

  • Xərcləyəcəyiniz kapitalı müəyyənləşdirin. Kapital biznesinizi idarə edərkən necə addım atacağınızı müəyyən etməyə kömək edir. Biznesin ölçüsü, yeri, mağazanın yeri kimi bir çox amillər kapital ətrafında birləşir.
  • Biznes planı və yol xəritəsini çəkin. Bir işə başlamazdan əvvəl, nə və necə edəcəyiniz barədə bütün addımları yazmalısınız. Burger mağazası açarkən bu prosesi sürətləndirmək üçün biznes plan qurmalısınız. Bu yolla həm peşəkarcasına hərəkət etmiş olarsınız, həm də vaxtınıza qənaət etmiş olarsınız.
  • Burgeri sınayın. Bir iş planı yaratdıqdan sonra, evinizdə manqal, sahəsi varsa, ləzzətlərlə təcrübə etməyə başlaya bilərsiniz. Bu mərhələdə ən yaxşı dadı əldə edənə qədər vaxt və səy sərf etməlisiniz.
  • Mağazanın yerini axtarın. Məqsədiniz paket servis etməkdirsə, əsas küçədə yüksək icarə haqqı ödəməli deyilsiniz. Yan küçə və ya prospektdə 1-ci və 2-ci mövqedə mağaza icarəyə götürə bilərsiniz. Aşağı icarə haqqı restoran sənayesində böyük üstünlükdür. Yüksək kapital xərcləyəcəksinizsə, mütləq qarşısında oturacaq yerləri olan bir mağaza icarəyə götürün.
  • Vergi qeydiyyatı üçün müraciət edin. Bunun üçün mühasiblə razılaşmaq lazımdır. Daha az vergi ödəməyinizə kömək edəcək bacarıqlı bir maliyyə məsləhətçisi təyin edin.
  • Bacadan istifadəyə icazə alın. Manqalda burger bişirmək niyyətindəsinizsə, bacadan istifadə icazəsi almalısınız. Təbii ki, sakinlərin də razılığı lazımdır.
  • Salon dekorasiyasına başlayın. Açacağınız burger salonunun ölçüsündən asılı olaraq maraqlı dekor yaratmaq lazımdır. Müştəriləri biznes daxilində qəbul etmək fikrində deyilsinizsə, bunun əvəzinə daha sürətli xidmət göstərə biləcəyiniz bir tərtibat yaradın. Dekorasiya üçün interyer dizayneri ilə razılaşa bilərsiniz.
  • Mətbəx ləvazimatları alın. Bu mərhələdən sonra ləvazimatları satın almalı və mümkün qədər tez açmalısınız. Mətbəx ləvazimatları alarkən keyfiyyətdən güzəştə getməyin. Çünki belə məhsulların xarab olması biznesinizdə axsamalara səbəb ola bilər.
  • Möhtəşəm açılışınız olsun. Restoranlar və burger salonları adlarını tanıtmaq üçün möhtəşəm açılışa ehtiyac duyurlar. Biznesinizin ölçüsündən asılı olaraq bir təşkilat şirkəti ilə müqavilə bağlayıb maskot kirayəsi, şar bəzəyi və DJ gətirmək kimi fəaliyyətlərlə məşğul ola bilərsiniz.

Burger Salonu Açmağın Maliyyəti

burger salonu acmaq, maliyyəti,qazancı

Burger salonunun açılmasının qiyməti biznesinizin ölçüsündən və biznes modelindən asılı olaraq dəyişir. 20 m²-lik bir burger zalı üçün 10 min manat xərcləmək kifayət olsa da, 300 m²-lik bir zal üçün ən az 200 min manat xərcləməli ola bilərsiniz. Xərc həddi tamamilə sizin əlinizdədir. Bir çox iri şirkətlər dekorasiyaya xərclədikləri kapitalın böyük bir hissəsini sərmayə qoyurlar. Səbəb odur ki, bir çox müştərilər ləzzəti sınamazdan əvvəl dekoru qiymətləndirirlər.

Bu barədə narahat olmaq lazım deyil. Əgər siz burger biznesində uzunmüddətli oyunçusunuzsa, sadəcə olaraq dadına investisiya edin. Bir çox müştərilərin əsas məqsədi zövqdür. Buna investisiya qoymağa davam etsəniz, müştəri bazanız artacaq.

Burger Salonunun Qazancı Nə Qədərdir?

Burger sənayesində mənfəət marjası son vaxtlar xərclərin artması səbəbindən azalmağa başlayır. Ətin çəkisi artdıqca eyni ölçüdə burgerin qiymətini qaldırmaq mümkün deyil. 5 il əvvəl 150% mənfəət buraxan Hamburger indi mənfəət marjasını 30%-ə endirib. Siz hətta françayzinq bizneslərində mənfəət rəqəmləri ilə bağlı 20% kimi dərəcələri görə bilərsiniz.

Bu sektordan gəlir əldə etmək və mənfəət nisbətinizi artırmaq istəyirsinizsə, butik salona çevrilməlisiniz. Çörəyi özünüz hazırlayın, sousu özünüz hazırlayın və ən yaxşı ət birləşməsini özünüz tapın. İcarəyə götürmə qiymətinizi münasib tutun və mümkünsə, yalnız kuryer işçiləri işə götürün. Yaxın gələcəkdə bir çox restoranlar restorandaxili xidmət göstərməyi dayandıracaq və paket servisə müraciət edəcəklər. Bu mərhələdə siz ancaq paket servis ilə gəlirinizi artıra və böyük brendlərlə rəqabət apara bilərsiniz.

Burger Salonu Açmaq üçün Lazım Olan Sənədlər

  • binanın yaşayış icazəsi
  • FHN uyğunluq hesabatı
  • Sənədin surəti
  • İcarə müqaviləsi
  • Sakinlərin icazəsi
  • Lisenziya ərizə forması
  • Sağlamlıq Bəyanatı
  • Fəaliyyət sertifikatı
  • Ticarət Palatasının Qeydiyyatı
  • İmza sirkulyarları
  • Vergi şəhadətnaməsinin surəti
  • Şəxsiyyət vəsiqəsinin surəti
  • 2 ədəd vəsiqəlik şəkil

Bələdiyyə tərəfindən tələb olunan lisenziya ərizəsi sənədləri fərqli ola bilər. Bu səbəbdən öz rayon bələdiyyəsinə gedib lazımi sənədlərin siyahısını tələb edin.

Hamburgerçi Açmaq İstəyənlərə Məsləhətlər

burger salonu acmaq istəyənlərə məsləhətlər
  • Hər şeydən əvvəl, məqsədiniz zövqə sərmayə qoymaqdır. Dadlı məhsullar təklif etsəniz, onları küçədə və ya maşında satsanız da uğur qazanacaqsınız.
  • Instagram videoları ilə regional reklamlar yaradın. Misal üçün; Yalnız 28 May bölgəsində yaşayanlara video çəkə və reklamlarınızı göstərə bilərsiniz.
  • Bu sektorda dad qədər gigiyena da önəmlidir. Xüsusilə pandemiyadan sonra istehlakçıların hər mövzuda gigiyenaya necə önəm verdiyinin şahidi oldunuz. Müştərilərə gigiyenik olduğunuzu göstərin.
  • Burger mağazası açmazdan əvvəl ətrafınızdakı müəssisələrə mütləq baş çəkin. Onların uğurlarının sirrini öyrənməyə çalışın.
  • Əgər paket və ya restorandaxili xidmət göstərirsinizsə, kadr seçiminə diqqət yetirin. Bütün sərmayələriniz yalnız işçi heyətinə görə boşa çıxa bilər.

Uyğun Başlıqlar

Back to top button